søndag den 26. februar 2012

Farfalle

Her sidst på måneden, skal aftenretterne jo ikke være så pokkers dyre. Vi vil bare heller ikke gå på kompromis med, at det skal være noget sundt, og i går lavede vi derfor farfalle, som er en nem, SU-venlig ret, som smager fantastisk. 
Du skal bruge:
  • 5-6 klumper hakket spinat, optøet
  • En pakke skinketern
  • 1 peberfrugt
  • ½ pose mozarella
  • Grovpasta
Det gør du:
  1. Sæt pastaen over til kogning
  2. Steg peberfrugt, skinketern og spinat sammen på en pande.
  3. Når pastaen er færdigkogt tilsættes dette til panderetten og væltes rundt.
  4. Til sidst tilsættes mozarella, og når denne er smeltet serveres retten 
:)

Humus

Det er nu dejligt at have noget, som man kan dyppe sine grøntsager i, når man sidder og hyggespiser. Jeg har derfor lavet en portion humus i dag. :)

Du skal bruge:

  • 250 g kikærter (3 dl) (Hvis du ikke gider sætte dem i blød i 12 timer, og koge dem, så kan man købe nogle på dåse, hvilket også fungerer udmærket:))
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olie (jeg brugte hørfrøolie)
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ dl vand
  • Salt og peber
Det gør du:
  1. Hæld ingredienserne i en blender, og blend det hele sammen til det har en cremet masse.
Så enkelt er det :)

fredag den 24. februar 2012

Boller i karry, som mor lavede det

Så er jeg tilbage igen, efter en hvileperiode efter operationen :) I går lavede jeg boller i karry, på den måde, som min mor har lært mig at lave det. Jeg synes det er en super god og nem måde at lave det på, så her får I lige videregivet dén opskrift:

Du skal bruge:
  • 1 medisterpølse
  • 2 spsk smør
  • 1 dl mel
  • Stødt karry
  • Salt
  • Peber
  • Ris (vi brugte organiske ris)
Det gør du:
  • Bring to gryder vand i kog.
  • Sæt i den ene gryde risene over (bruger du organiske ris, skal de nemlig have 35 minutter), og i den anden "plopper" du boller ud af medister-tarmen (på denne måde, skal du ikke stå og lave bolle fars og sådan). Kog bollerne i ca. 3 minutter, eller til de er gennemkogte.
  • Hæld vanden fra bollerne, over i en skål, og læg bollerne i en anden skål.
  • Sæt gryden på blusset igen, og tag de to spsk smør og smelt det.
  • Hæld melen i, og pisk med et piskeris, til det bliver en klump.
  • Tilsæt lidt efter lidt bolle-vandet, pisk imellem, så der ikke kommer klumper i sovsen.
  • Tilsæt et skvæt mælk i sovsen og bring det i kog under omrøring.
  • Tilsæt karry, salt og peber efter behov.
  • Smag til, og tilsæt til sidst bollerne i sovsen. 
Et voila. Et godt tip, når man bruger medisterpølse er, at man kan skære et stykke fra, stege det, og bruge det til madpakken. Det gjorde vi, og det fungerer super godt :)

lørdag den 4. februar 2012

Grunden til stilhed!

Hej med jer, følgere!
Jeg har jo ikke lagt nogle nye opskrifter ind længe, og jeg vil lige komme med en forklaring herpå; Jeg er simpelthen blevet opereret for et par uger siden, og jeg må først begynde at købe ind og lave mad igen om en lille måneds tid. Der vil derfor (højst sandsynligt) ikke komme nye opskrifter, før det! :) Har dog planlagt nogle til når jeg må igen - jeg har blandt andet købt ind til at lave popcakes, så det bliver super spændende at se, hvordan de bliver! :D Indtil da er det manden der laver mad, så det er ikke den vilde kulinariske oplevelse! ;)

Jeg håber at I stadig vil kigge med når jeg vender tilbage! :)

MVH Amalie!