torsdag den 29. marts 2012

Risotto med baconette, spinat og parmasan

Min veninde har snakket meget om, at risotto er super lækkert, og nemt at lave. Jeg prøvede derfor for første gang i går. Jeg må medgive, at det bare smager hammergodt, og så kan man jo putte lige det man vil i. Derfor egner det sig også godt, som sidst på måneden mad, hvor man bare kan hælde nogle rester i ;) I min brugte jeg noget spinat vi har i fryseren - man skal jo have nogle vitaminer, ikk? Ellers kom der baconette, løg og friskrevet parmasan i. MAMS!
Det skal du bruge:

  • 4,5 dl risottoris (almindelige ris kan også bruges, men det turde jeg ikke første gang jeg lavede det;))
  • Ca. 1 liter vand med hønsebouillon (kog vandet, før du tilsætter bouillon, så den opløses i vandet)
  • 1 pakke baconette
  • 1 hakket løg
  • 6 klumper hakket spinat
  • En håndfuld friskrevet parmasanost.
  • Salt/peber
Det gør du:
  1. Svits baconette og løg på en pande. Stil til side.
  2. Tag en gryde og opvarm den. Hæld risottorisene ned i, svits dem et øjeblik.
  3. Tilsæt 1 dl bouillonvand og lad det koge væk, imens du rører i risene.
  4. Tilsæt 1 dl bouillonvand af gangen, imens du rører i risene. Dette gøres, indtil risene er kogt færdigt (de skal være bløde, med en lille hård kerne indeni)
  5. Når risene er kogt, tilsættes spinaten - den kan godt hældes frossen i, den tør med det samme. Denne røres rundt i risene til den fordeles.
  6. Tilsæt øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
  7. Serveres med det vuns
Easy peasy! :)

mandag den 26. marts 2012

Sushi med stegte rejer og chilimayo

I dag har jeg ingen timer på uni, og derfor god tid til at lave en lækker frokost. Jeg har derfor forkælet mig selv, ved at lave en god omgang sushi, med stegte tigerrejer og chilimayo. Det smager hammergodt :)

Det skal du bruge (til 2 personer):

  • 3 dl sushiris
  • 3 1/4 dl vand
  • 2,5 spsk riseddike
  • 1,5 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • En god håndfuld vanamei rejer
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • En kvart agurk
  • 1 gulerod
  • En halv avocado
  • 3 stykker tang
  • Olie
  • Let mayonaise
  • En smule chilipasta
  • Lidt paprika
  • Salt & peber
Det gør du:
  1. Kog risene, som beskrevet her! Lad dem afkøle.
  2. Skær grøntsagerne i stænger.
  3. Pil halerne af rejerne, dyp dem i æg og derefter mel. 
  4. Hæld olie i en pande, og varm det op. Der skal være nok olie til, at rejerne kan dækkes. 
  5. Rør mayo, chili, paprika, salt og peber sammen.
  6. Tag din bambusmåtte, læg et stykke tang og en klump ris på. Fordel risen med fingrene.
  7. Smør chilimayo i en stribe på risen. Læg grøntsager og rejer på striben.
  8. Rul rullen sammen, skær rullen i skiver. :)
Et voila! ;)

onsdag den 21. marts 2012

Appelsin-kokos-kylling med ovnkartofler og kryddermayo

Nu er jeg for alvor igang med madlavningen igen. De dage, hvor jeg ikke er på arbejde, er det dejligt at kunne lave lidt lækkert og sundt. Sundhed er ret vigtigt i vores hjem, og derfor er der også fokus på dette, når vi laver mad. Dog gider vi ikke leve af tun og broccoli, så det er lækkert-sundt! ;)


Du skal bruge:

  • 400 g. kyllingebryst
  • Kokosmel
  • Rasp
  • Saften fra 1 appelsin
  • Tomat
  • Agurk
  • Kartofler
  • Let mayonaise
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk chilipasta (Det er MEGA stærkt, så lad være at blive overmodig med det!!:) )
  • Salt og peber
Det gør du:
  1. Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem i et ildfast fad. Sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader. De bages i ca. 45-50 minutter (eller til de ser/er færdige ud)
  2. Skær kyllingen i "fingre". Lav en skål med appelsinsaft og en med en blanding af rasp og kokosmel. Dyp først kyllingestykket i appelsinsaft, så i kokos-rasp-blandingen. Læg dem i et ildfast fad. Put dem i ovnen, når der er et kvarter tilbage af kartoflerne. Bag dem, til de er færdige - du kan evt skære et stykke igennem.
  3. Put mayonaise i en lille skål, bland paprika, chili og salt og peber i. 
  4. Skær tomat og agurk i tern, som lidt frisk tilbehør.
Appelsinsaften og kokosmelet giver kyllingen en dejlig, eksotisk smag :) 

søndag den 4. marts 2012

Frikadeller til madpakken

Jeg arbejder om aftenen, to gange om ugen. Jeg er tillige en af de slags nærrigrøve, som simpelthen ikke gider købe mad, hver gang jeg skal derhen - det bliver altså for dyrt, når man er på SU :) Jeg skulle derfor finde på noget, som er nemt at have med, og som kan ligge i tasken en hel dag, uden at blive klamt. Det slog mig derfor, at lave en portion frikadeller, fryse dem, og så tage to op om morgenen og komme i tasken. På den måde tør de op i tasken, i løbet af dagen :)
Det skal du bruge:
  • 500 g. hakket svine/kalvekød
  • Salt og peber
  • 1 hakket løg
  • 1,5 spsk creme fraiche
  • 1 æg
  • Lidt mel (efter gefühl)
Det gør du:
  1. Hæld alle ingredienserne ned i en skål, og ælt til en dej.
  2. Form små dunser af farsen og læg på en varm pande med smør.
  3. Steg til de er færdige. :)
Den perfekte madpakkeløsning! - eller som aftensmad :)