torsdag den 3. maj 2012

Jordbærsyltetøj

Jeg er blevet ret vild med at lave min egen syltetøj. Jeg kan næsten ikke spise det færdiglavede, da ca. 90% består af E-numre. Nå, men jeg fandt jo ud af, hvor nemt det er at lave efter min kære moders opskrift. 

Du skal bruge:
  • En pose frosne jordbær
  • Sukker
  • Lidt citronsaft
Det gør du:
  1. Tø jordbærene op i en gryde. Der må ikke være for meget væske ved dem, så hæld lidt fra, hvis der er meget, da de afgiver en del, når de koger også :)
  2. Sæt komfuret på middelvarme, og rør rundt i bærene indtil de koger, og bærene er så moste, som du synes de skal være (jeg kan personligt bedst lide, hvis der ikke er for store klumper i). 
  3. Smag til med sukker
  4. Hæld et par dråber citronsaft i, hvis den bliver for sød :)
Hvis du VIRKELIG ikke kan lide klumper, så kan du blende den, når den er færdig :)


Thailandske kødboller i rød karry

Denne ret smagte bare helt vildt godt. Herhjemme er vi vilde med asiatisk mad, og den var derfor et hit - alt blev spist op. :D 
Du skal bruge:
  • 400 g hakket kyllingekød
  • Rød karry pasta (kan købes i Føtex)
  • Salt og peber
  • Hvedemel
  • Olie til stegning
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 pose østerssauce (kan købes i Føtex)
  • Lidt almindeligt mælk (men det er fordi jeg ville have mere sauce, end der blev af én kokosmælk. man kan sikkert også købe 2 kokosmælk og bruge det:))
Det gør du:
  1. Først skal kødbollerne laves: Hæld farsen i en skål, tilsæt 1½ tsk rød karry samt lidt salt. Ælt, så det bliver most sammen. Form kødboller i den størrelse du ønsker. 
  2. Tril kødbollerne i lidt hvedemel, og steg dem på en pande i olie, til de er gennemstegt.
  3. Hæld olien af panden. Hæld kokosmælk på, tilsæt 2½ tsk rød karry, 2 spsk østerssauce, mælk og salt og peber. Få saucen i kog i et par minutter.
  4. Tilsæt kødboller og server med ris til. 

Jeg bagte også nogle gulerødder i ovnen til - for at have lidt grønt til :)