Da jeg jo har lavet så meget asiatisk på det sidste, har jeg mange friske ingredienser, som jeg gerne vil have brugt, inden det bliver for gammelt. Derfor lavede jeg i går en rigtig lækker kinesisk gryderet, som min eks-svigermor lærte mig at lave. Jeg har altid ELSKET den, den smager super godt, og så får man renset lidt ud i bihulerne ;)
Du skal bruge:
- 500 g svinekød i tern
- En stump ingefær
- 1 frisk chili
- ½ tsk chilipasta (kan købes i Føtex)
- 1 hakket løg
- 4 spsk soyasauce
- 150 ml vand
- Salt og peber
- Grove nudler
- Lidt olie til stegning
Det gør du:
- Hak løget og smid det i en gryde med opvarmet olie.
- Gnid kødet i salt og peber, og smid det ned til løgene.
- Hak ingefær og chilien (husk at tage kernerne fra) og smid dem ned til kødet.
- Brun det hele.
- Tilsæt chilipastaen og rør det rundt i blandingen
- Tilsæt soyasauce og vand. Få det op at koge, og lad det herefter simre i en halv time.
- Imens det simre, kan du forberede nudlerne. De skal typisk koges i en 5 minutters tid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar