Jeg er altid HELT oppe at ringe, når det bliver fastelavnsbollesæson. Jeg ELSKER simpelthen de små, lækre hapser! I dag er jeg hos min dejlige mor, og jeg besluttede mig at bage til dem, til når de kom hjem. Bollerne er blevet super lækre, med hjemmelavet creme i :)
Det skal du bruge (bollerne):
- 500 g mel
- 50 g gær
- 2,5 dl mælk
- 75 g margarine
- 1 æg
- Sukker
Creme:
- 2,5 dl Maizena
- 2,5 dl mælk
- 1,5 tsk vanille
- 1 æg
- 2 spsk sukker
Det gør du (bollerne):
- Smelt margarinen, og bland 1 dl mælk i. Når det er kølet ned til at være lunt, opløses gæren heri.
- Hæld de resterende ingredienser i og ælt dejen. Den skal hæve tildækket i 20 minutter.
Det gør du (cremen):
Imens bollerne hæver, laves cremen.
- Slå ægget ud i en gryde. Her blandes sukkeren godt med ægget.
- Sæt over et varmt blus. Hæld Maizena, mælk og vanille i blandingen.
- Få blandingen op at koge imens der røres rundt (konstant).
- Når cremen har creme-form tag den af blusset. Rør rundt i den imens den afkøles
(Jeg blandede flødeskum i min creme, for at gøre den mere luftig (og mere snasket!))
Færdiggørelse af bollerne:
- Tag et stykke bolledej, rul det ud på et bord.
- Skær dejen i firkanter.
- Læg en klat creme på hver firkant og luk bollen.
- Bag ved 220 grader i 10 minutter.
Jeg puttede et stykke pålægschokolade på mine, bare for at give dem dét ekstra. ;)
3 kommentarer:
mmmhhh. elsker fastelavnsboller.. skal helt klart bage nogle i år!
http://amalieklsblog.blogspot.com/
Lækker madblog du har dig! Det er da en super inspiration :)
www.thoughtsinframes.blogspot.com
ELSKER også fastelavnsboller, de smager jo seriøst godt! :D
Freja: Tusinde tak, det er jeg glad for du synes! :D
Send en kommentar