onsdag den 21. marts 2012

Appelsin-kokos-kylling med ovnkartofler og kryddermayo

Nu er jeg for alvor igang med madlavningen igen. De dage, hvor jeg ikke er på arbejde, er det dejligt at kunne lave lidt lækkert og sundt. Sundhed er ret vigtigt i vores hjem, og derfor er der også fokus på dette, når vi laver mad. Dog gider vi ikke leve af tun og broccoli, så det er lækkert-sundt! ;)


Du skal bruge:

  • 400 g. kyllingebryst
  • Kokosmel
  • Rasp
  • Saften fra 1 appelsin
  • Tomat
  • Agurk
  • Kartofler
  • Let mayonaise
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk chilipasta (Det er MEGA stærkt, så lad være at blive overmodig med det!!:) )
  • Salt og peber
Det gør du:
  1. Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem i et ildfast fad. Sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader. De bages i ca. 45-50 minutter (eller til de ser/er færdige ud)
  2. Skær kyllingen i "fingre". Lav en skål med appelsinsaft og en med en blanding af rasp og kokosmel. Dyp først kyllingestykket i appelsinsaft, så i kokos-rasp-blandingen. Læg dem i et ildfast fad. Put dem i ovnen, når der er et kvarter tilbage af kartoflerne. Bag dem, til de er færdige - du kan evt skære et stykke igennem.
  3. Put mayonaise i en lille skål, bland paprika, chili og salt og peber i. 
  4. Skær tomat og agurk i tern, som lidt frisk tilbehør.
Appelsinsaften og kokosmelet giver kyllingen en dejlig, eksotisk smag :) 

Ingen kommentarer: