tirsdag den 27. december 2011

Suppebrød

I aften skal vi have en thailandsk kyllingesuppe, og man bliver jo bare altid lidt mere mæt, når der også er noget brød til. Jeg har derfor i dag, bagt suppebrød, da hjemmebagt jo bare ER bedre, end det man kan købe ;)

Du skal bruge:
  • 2 dl hvedemel
  • 2,5 dl femkornsblanding
  • 1 pakke gær
  • 50 g blød smør eller margarine
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl lunken vand
  • Æg og sesamfrø til pensling/topping

Det gør du:
  1. Hæld hvedemelen og femkornsblandingen i en skål
  2. Smuldr gæren ned i blandingen
  3. Smuldr smøren ned i blandingen
  4. Hæld sukker, salt og lunken vand ned i blandingen
  5. Ælt dejen blød (det skal lige siges, at jeg tilsatte mere mel imens jeg æltede, da dejen ellers var for blød for mig, men prøv dig frem:)) 
  6. Lav pølser af dejen, ca. 6-7 cm lange. Læg dem på en bageplade.
  7. Lad brødende hæve et lunt sted med et viskestykke over i ca. 30 minutter.
  8. Pensel brødende med æg og drys med sesamfrø
  9. Bages ved 250 grader (225 ved varmluft) i 7-8 minutter.

2 kommentarer:

Annesette sagde ...

Ser lækkert ud! :)

Amalies Mad sagde ...

De var også smadder lækre, og super nemme at lave! :D